- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
- Frankrijk
- Italie
- Spanje
- Nieuwe Wereld
- Mousserend
- Oude en Exclusieve wijnen
- wijn Per Kist
- Houten Kistjes Cadeau verpakking
- Duitsland
- Kelder restanten
- Oostenrijk
- Portugal
- Biologische Wijnen
- Dessert wijnen
Geen leverancier
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Amicale (Amicone) Cantine di Ora
Referentie: pr#0289
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau L'Hospitalet La Clape Coteaux du Languedoc Reserve Rouge (Biologisch)
Referentie: pr#1160
Merk: Kono Wines
Kono Sauvignon Blanc
Referentie: pr#0233
Merk: Bosman Adama
Bosman Family Vineyards Adama rood
Giacomo Grimaldi Barbera d'Alba
Gebied | Italie, Piedmond |
Druif | Barbera |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 13,5 % |
Bottelaar | Giacomo Grimaldi |
Eten | Vleesgerechten, kazen |
Allergenen | Sulfiet |
Giacomo Grimaldi Barbera d'Alba
Proefnotitie:
Kruidig en een tikje boers. Briljant robijnrode kleur met sappige vruchtenaroma’s. In de smaak rood rijp fruit als kersen, met goede kruidigheid en warmte. Soepele afdronk waarin het fruit duidelijk domineert.
Barbera druif
Geproduceerd van 100% Barbera, deze wijn brengt maanden door in eiken vaten, 50% nieuwe vaten. Daarna brengt hij 8 maanden door in de tank. Deze wijn geeft u toegang tot een uitzonderlijk domein AVC wijn van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs.
Giacomo Grimaldi
Het Giacomo Grimaldi-veld werd in 1930 opgericht door Ernesto Grimaldi. In 1983 nam Giacomo de teugels van het landgoed over. In die tijd werden de overgrote meerderheid van de redenen in het groot verkocht. In 1996 heeft Ferruccio Grimaldi besloten de fakkel, levendige passie voor wijn, op zich te nemen. Op dat moment kende het gebied kwalitatieve vernieuwing. Hij heeft altijd de druiven gebruikt die zijn verkregen in eigen wijngaard, maar het veld is in de loop van de tijd gegroeid door de verwerving van land in de meest populaire regio's, overtuigd door het potentieel van wijnen uit Barolo.
Giacomo Grimaldi Landgoed
Het landgoed passeerde 1,5 ha tot 10 ha in 6 ha Barolo, Barbera 2 ha d'Alba, Dolcetto d'Alba 1 van 1 en Nebbiolo. Het gebied wordt gekenmerkt door een zorgvuldige selectie van klonen die door een beperkte kwantiteitsproductie worden gebruikt om de kwaliteit te bevorderen. In deze context oefent het veld in de vroege zomer met groen oogsten. De alcoholische fermentatie gebeurt in tank maar malolactisch direct in Franse eiken vaten. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar. Barbera 2 ha d'Alba, Dolcetto d'Alba 1 van 1 en Nebbiolo.
Het gebied wordt gekenmerkt door een zorgvuldige selectie van klonen die door een beperkte kwantiteitsproductie worden gebruikt om de kwaliteit te bevorderen. In deze context oefent het veld in de vroege zomer met groen oogsten. De alcoholische fermentatie gebeurt in tank maar malolactisch direct in Franse eiken vaten. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar. Barbera 2 ha d'Alba, Dolcetto d'Alba 1 van 1 en Nebbiolo. Het gebied wordt gekenmerkt door een zorgvuldige selectie van klonen die door een beperkte kwantiteitsproductie worden gebruikt om de kwaliteit te bevorderen. In deze context oefent het veld in de vroege zomer met groen .
De alcoholische fermentatie gebeurt in tank maar malolactisch direct in Franse eiken vaten. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar.vis La Chanière is de wijngaard aan de noordkant van de weg die van Pommard naar de Hautes-Côtes leidt, net boven de kloof van de belangrijkste cru Les Arvelets
Giacomo Grimaldi
Een verhaal van generaties: van de betovergrootvader, die in 1930 een boerderij en wijngaarden had gekocht in de gemeente Barolo , tot Alberto , de zoon van Ferruccio Grimaldi, die in 2020 bij het bedrijf kwam, en kleinzoon van Giacomo Grimaldi, die zijn werk als wijnmaker van zijn vader Ernesto voortzette en woonde in het deel van de boerderij dat hij had geërfd met die hectare wijngaard, die later het vlaggenschip van het bedrijf werd voor de productie van Barolo Le Coste.
Waarom deze introductie? Simpel: wij geloven in het concept van familie dat ons de afgelopen decennia heeft doen groeien, in naam van kwaliteit en zorgvuldig werken in alle fasen van de toeleveringsketen, van de wijngaard tot de kelder.
Een pad dat voortbouwde op belangrijke beslissingen, zoals die van Ferruccio Grimaldi die in 1996 begon met de productie van wijn, waardoor het bedrijf een nieuwe identiteit kreeg. Zo ontstond het huidige Giacomo Grimaldi-label, dat het verhaal vertelt van het grondgebied van Langhe en Roero, dankzij de aankoop van nieuwe wijngaarden in de gemeenten Barolo, Novello, Vezza d'Alba en Monforte d'Alba voor een totaal van 18 wijngaarden. hectare.
Ferruccio en zijn zoon Alberto blijven het bedrijf laten groeien met hun werk, altijd met aandacht voor het verleden maar met toekomstperspectief: de totale overname van de huidige boerderijprojecten Giacomo Grimaldi tot nieuwe investeringen voor de kelder. Met respect voor het concept van het gezin, sinds 1930.
Een hectare met grote historische waarde voor het bedrijf en voor het Barolo-gebied. Gelegen in de gemeente Barolo, vertegenwoordigt het een van de eerste cru's die op de kaarten worden vermeld, en is het de startwijngaard van Giacomo Grimaldi, die sinds 1930 een derde van de totale oppervlakte van ongeveer drie hectare in bezit heeft. De ongeveer 70 jaar oude wijnstokken leven op een kalkrijke kleigrond met zandige Sant'Agata Fossil mergel, ongeveer 300 meter boven de zeespiegel, en de ligging is in het volle zuiden. Sinds 2016 worden de druiven gebruikt voor de Barolo Le Coste Riserva waarvan het alleen in de beste jaren wordt geproduceerd. Deze wijngaard kenmerkte de eerste oogst van 1996, het jaar waarin Ferruccio Grimaldi het bedrijf transformeerde in een wijnbouwrealiteit, waarbij hij begon met het produceren van wijn met het Giacomo Grimaldi-label, opgedragen aan zijn vader, met respect voor het concept van familie
Referentie: pr#0314
Merk: Prinsi Azienda Agricola
Prinsi Barbaresco Gaia
Referentie: bu#1267
Merk: Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi Barolo
Referentie: bu#1258
Merk: Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi Langhe Rosso
Referentie: pr#0897
Merk: Giacomo Grimaldi
Giacomo Grimaldi Barolo
Referentie: pr#0749
Merk: Prinsi Azienda Agricola
Prinsi Barbera d'alba Much
Referentie: bu#1265
Merk: Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi Nebbiolo d Alba
Referentie: bu#1072
Merk: Casali Del Barone
Casali Del Barone Barolo DOCG
Referentie: bu#1268
Merk: Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi Barolo Ravera organic
Referentie: bu#1266
Merk: Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi Barbaresco
Referentie: pr#0270
Merk: Giacomo Grimaldi
Giacomo Grimaldi Dolcetto d'Alba
Referentie: pr#1545
Merk: Prinsi Azienda Agricola
Prinsi Langhe Nebbiolo Sandrina
Referentie: bu#1264
Merk: Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi Barbera d Alba Caj Bio
Referentie: bu#1259
Merk: Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi Barbera Piemonte Alma
Referentie: pr#0342
Merk: Giacomo Grimaldi
Giacomo Grimaldi Nebbiola d'Alba
Referentie: bu#1261
Merk: Azienda Mario Giribaldi
Azienda Mario Giribaldi Dolcetto d Alba Calupo
Referentie: bu#1260
Merk: Azienda Mario Giribaldi