You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Referentie: pr#1160

Merk: Kono Wines

Kono Sauvignon Blanc

(0)
Gebied Nieuw Zeeland, MarlboroughDruif Sauvignon BlancFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar KonoEten vis, Schaal en schelpdieren, geitenkaas, SaladesAllergenen Sulfiet
Prijs € 11,97
Meer
Op Voorraad
Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Allesverloren

Allesverloren

De voortreffelijkheid van Allesverloren-wijn is geworteld in de liefde voor het land en zijn wijngaarden. Er zijn maar weinig families die als bewaarder hebben gediend en het geluk hebben gehad om diepgaande kennis van generatie op generatie door te geven. Vroege gegevens zijn onduidelijk, dus de geschiedenis van Allesverloren dateert van 1696 tot 1704, toen de gouverneur van de Kaap het naliet aan een weduwe, Cloete. Deze moedige vrouw was een van de eersten die zich in de onherbergzame regio waagde die nu bekend staat als het Swartland. Deze vroege mensen hadden beperkte middelen, met alleen de meest rudimentaire landbouwapparatuur en benodigdheden om in hun levensonderhoud te voorzien.

De naam Allesverloren weerspiegelt de herkomst van zijn wijnen. Het komt voort uit een enkel transformerend incident: om gereedschap te kopen of naar de kerk te gaan, moest het gezin in Allesverloren een lange en moeizame wagenreis ondernemen langs primitieve wegen naar Stellenbosch. Toen ze in 1704 terugkeerden van zo'n reis, vonden ze hun huis met de grond gelijk gemaakt en de boerderij verwoest.

“Alles is verloren”, geloofden ze. En dus werd de Nederlandse vorm van deze woorden – Allesverloren – omarmd als herinnering en inspiratie. In 1806 hadden de eigenaren van Allesverloren de eerste wijndruiven van het landgoed geoogst. En ruim 150 jaar geleden werd deze mantel doorgegeven aan de familie Malan. Het landbezit is toegenomen tot 227 hectare en de wijnen blijven internationale bekendheid genieten.

Het wijnerfgoed van Allesverloren kwam echt op gang met de komst van de Malan-dynastie en Daniël Francois Malan, in 1872, toen hij het land kocht, werd het voornamelijk gebruikt om tarwe te verbouwen. Maar het waren de wijngaarden die zijn hart veroverden en al snel was er veel vraag naar zijn wijnen.

 

Daniël produceerde eerst een versterkte wijn, die zich ontwikkelde tot de vlaggenschipwijn van het landgoed, die tot op de dag van vandaag bloeit als Allesverloren Cape Vintage. Het waren de Malans van Allesverloren die pionierden met Portugese variëteiten in Zuid-Afrika; en die hielp bij het stimuleren van lokale wijnmakerijen richting de internationale bekendheid van Swartland als baanbrekend wijngebied. Tegenwoordig, onder de voogdij van de vijfde generatie boer en keldermeester Danie Malan, is Allesverloren-wijn nog steeds even gewild als toen hij voor het eerst werd opgericht.

Allesverloren

Actieve filters

Volg ons op Facebook