You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Chateau Leoville Barton

Chateau Leoville Barton

Chateau Leoville Barton Het kasteel werd in 1758 gebouwd door Monsieur de Pontet met als bijzonderheid dat het onder de privéappartementen verouderde kelders heeft in de vorm van een gewelfde crypte waar alles stilte en sereniteit is. Vreedzaam en langzaam worden de beste jaargangen van Léoville Barton-wijn perfect.

Na de periode van de Franse Revolutie, profiterend van de afschaffing van de meevallersbelasting in Frankrijk, vervulde Hugh Barton, een Ierse handelaar in Bordeaux-wijnen, zijn droom om landeigenaar te worden door wijnstokken te kopen in de Médoc. In 1821 droeg Pierre-Bernard de Pontet het landgoed “Langoa” over aan Hugh Barton, die het omdoopte tot “Chateau Langoa Barton”. Lang vóór de beroemde classificatie van geklasseerde gebouwen van 1855 waren het de architectuur, de elegante gevel en de harmonie van de proporties van het gebouw die Hugh verleidden.

Vier jaar later, in 1826, verwierf Hugh een kwart van het oude landgoed van Léoville, een eigendom waarvan het uiteenvallen zowel te wijten was aan de Franse Revolutie als aan een complexe opvolging. Door de aankoop van het Chateau wat Léoville Barton zou worden, verwierf Hugh alleen wijnstokken, maar hij had geen behoefte aan wijngaardfaciliteiten, aangezien hij die al in Langoa had.

De betekenis van het woord terroir gaat veel verder dan de primaire definitie ervan, namelijk bodem. De begrippen klimaat, topologie en geologie moeten ermee geassocieerd worden.

Terroir

Het terroir van Chateau Leoville Barton ligt op een van de mooiste bergkammen van Garonnaise-grind, tegenover de Gironde, in het hart van de appellatie Saint Julien, in de Médoc, 40 km ten noorden van Bordeaux. De verschillende hoogten van grind die de rivier achterlaat, kenmerken het terroir van Léoville Barton, dat, gecombineerd met de geschiedenis en de mannen die het vormgeven, aanleiding geeft tot een van de grootste rode wijnen ter wereld. De klei-grindachtige ondergrond reguleert perfect de klimatologische gevaren van het jaar.

DE RANGLIJST VAN 1855

Tijdens de classificatie van 1855 was Leoville Barton - onderscheiden als 2e Grand Cru Classé Saint-Julien - al eigendom van de familie Barton. Tot op de dag van vandaag delen zij, met alleen Mouton-Rothschild, het voorrecht van zo’n lange familiecontinuïteit.

Opgericht voor een presentatie van Bordeaux-wijnen, als onderdeel van de Wereldtentoonstelling van Parijs, op verzoek van keizer Napoleon III. Het opstellen van de classificatie werd door de Kamer van Koophandel van Bordeaux toevertrouwd aan het "Syndicat des Courtiers", omdat zij degenen waren die het meest complete beeld van de wijnhandel hadden. De missie was om een ​​classificatie te formaliseren op basis van de ervaring van vele jaren en die overeenkwam met de erkenning van de kwaliteit van het Terroir en de bekendheid van elke vintage.

De Ranking, gepubliceerd op 18 april 1855, was dus het hoogtepunt van een marktrealiteit en een evolutie die al meer dan een eeuw bestond. Bijna 160 jaar later is de ‘Classificatie van 1855’ nog steeds toonaangevend in de wereld van wijnliefhebbers.

DE DRUIVENSOORTEN

De 50 hectare van Château Léoville Barton, aangeplant in grindgrond op een ondergrond van klei, bevat een groot aandeel oude wijnstokken om de best mogelijke kwaliteit te verkrijgen. De distributie van druivensoorten is 77% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot en 3% Cabernet Franc. Dit zijn de traditionele druivensoorten van de Médoc.

Chateau Leoville Barton

Lees ook eens ons Blog

Actieve filters

Volg ons op Facebook