You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Chateau Clos de l'Oratoire

Chateau Clos de l'Oratoire

Le Clos de l'Oratoire is een ronde en soepele wijn, zeer verleidelijk met zijn krachtige aroma's van fruit en zijn prachtige dieppaarse kleur. De Merlot geeft hem zowel rondheid als weelde, terwijl de Cabernet Franc hem kracht, aromatische complexiteit en lengte in de mond brengt. Als hij al vanaf zijn zevende jaar gedronken kan worden, is de Clos de l'Oratoire vooral een wijn om van te genieten.

Chateau Clos de l'Oratoire

Clos de L'Oratoire is een wijndomein in Saint-Émilion en behoort toe aan de graaf Stephan von Neipperg, die ook onder meer de grote namen Canon La Gaffelière en La Mondotte in dezelfde gemeente bezit.

Het Château Clos de l'Oratoire is afkomstig van een wijngaard van 13 hectare gelegen op de noordoostelijke helling van Saint-Emilion, van een bodem die bestaat uit de beroemde Fronsac-zandstenen, gevormd door een laag zandgrond en een kleiachtige ondergrond, ideaal voor teelt van Merlot.

Het resultaat van een blend waarin Merlot de boventoon voert, vergezeld van Cabernet Franc, is het resultaat van nauwgezet werk in de wijngaard dat culmineert in een handmatige en zorgvuldige oogst van de druiven. De gisting vindt plaats gedurende 22-30 dagen in eikenhouten vaten die de wijn verrijken met kleur en aroma's en deze volledig tot zijn recht laten komen. Na de malolactische gisting rijpt de wijn 18 maanden in 80% nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Donker karmozijnrood van kleur, het geeft krachtige fruitige aroma's en aardse nuances vrij in de neus. In de mond is het rond en weelderig dankzij de massale aanwezigheid van Merlot, terwijl Cabernet Franc helpt om kracht, aromatische complexiteit en een lange laatste persistentie te geven.

Perfect voor bij uitstekende bereidingen op basis van rood vlees of wild. Aanbevolen in het gezelschap van een geroosterde fazant of een goede schotel met oude kazen

Château Clos de L'Oratoire

Actieve filters

Volg ons op Facebook