You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Bidoli

Bidoli

bidoli

Een wijntraditie die zijn wortels heeft gelegd in 1924 , met oprichter Cavaliere Alessandro Bidoli , aan wie we de geboorte van dit wijnhuis en kelder te danken hebben. Een passie die werd doorgegeven aan zijn zoon Giobatta , een voorloper van innovatie in de wijnwereld, werd op zijn beurt doorgegeven aan de huidige generatie: Arrigo , een gerenommeerd wijnmaker, zijn zus Margherita , die ook het buitenland verliefd heeft gemaakt op de wijnen van het historische huis Bidoli, en recentelijk het jonge nichtje Elena.

Een familie van deskundige wijnmakers die prijzen en erkenning blijven verzamelen met onverzettelijkheid en liefde, met wortels stevig geworteld in de traditie en tegelijkertijd een grote technologische en milieuactivistische impuls. Bijna honderd jaar na de oprichting blijft de wijnmakerij Bidoli evolueren en verbazen.

Bidoli Wijnmakerij

Een van de oudste ovens in Friuli Venezia Giulia, daterend uit 1890, is nu de thuisbasis van de innovatieve wijnmakerij Bidoli.

Een conservatieve interventie van industriële archeologie in naam van groen bouwen, waarin de allernieuwste eco-compatibele systemen zijn ondergebracht. Een waterfytopuursysteem, een barrière van hoge vegetatie om overtollig CO2 te absorberen en een desolatiesysteem zorgen voor maximaal respect voor het milieu.

Multi-gecertificeerd, uitgerust met de modernste technologieën voor gecontroleerde gisting en botteling op lage temperatuur van stille en mousserende wijnen. Met een wijnbereidingscapaciteit van ongeveer 20.000 kwintaal druiven herbergt de wijnmakerij Bidoli een proefpunt voor proeverijen en detailhandelsverkopen.

Het is een smaakvolle route die vanuit Rive D'Arcano in een paar minuten naar San Daniele del Friuli leidt , een van de meest gerenommeerde steden in de regio, over de hele wereld bekend vanwege de inheemse productie van rauwe ham. Van historisch belang is dat San Daniele de Guarneriana-bibliotheek herbergt met zijn kostbare codices, de oudste in Friuli Venezia Giulia en een van de meest prestigieuze in Italië. In iets meer dan een uur rijden bereikt u Venetië en zijn betoverende lagune, voor een bezoek dat werkelijk onvergetelijk zal zijn.

Wijngaarden

De wijnmakerij Bidoli ligt in het hart van de DOC Friuli Grave , tussen de provincies Udine en Pordenone, in een gebied dat bijzonder gunstig is voor de teelt van wijnstokken. Kenmerkend voor het gebied, beschut door de bergen, is de grindachtige bodem, die met de gunstige werking van de Adriatische Zee bijdraagt ​​aan een hoogwaardige productie van zowel witte als rode wijnen.

Bidoli wijnmakerij in Friuli

De toegevoegde waarde van de Bidoli-productie ligt in de vrijheid om de lokale druiven te kiezen uit een lijst van uitstekende boeren: het is de oenoloog Arrigo die persoonlijk op zoek gaat naar de trossen die in de kelder zullen worden gevinifieerd en gebotteld, met nauwgezette controle van elke afzonderlijke fase. .

Omdat Bidoli geen eigen wijngaarden heeft, biedt het zijn klanten en bewonderaars alleen het beste van elke oogst, jaar na jaar.

Bidoli

Actieve filters

Referentie: bu#1579

Merk: Bidoli

Bidoli Pinot Grigio

(0)
Gebied Italie, VenetoDruif Pinot GrigioFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar BidoliEten Aperitief, salades, wit vlees, visAllergenen SulfietJaar 2022Blog Post Bidoli
Prijs € 10,62
Meer
Laatste items in voorraad

Volg ons op Facebook