You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten
  • In prijs verlaagd
Domaine Fouassier Pouilly-Fumé Domaine des Cassiers
  • Domaine Fouassier Pouilly-Fumé Domaine des Cassiers

Domaine Fouassier Pouilly-Fumé Domaine des Cassiers

pr#0302
GebiedFrankrijk, Loire
DruifSauvignon Blanc
Fles0,75 L
Alc perc12,5 %
BottelaarDomaine Fouassier
AllergenenSulfiet
Etenschaal en schelpdieren, apperitief, salades

€ 27,10
€ 23,10 € 4,00 korting
Aantal

Omschrijving

Domaine Fouassier Pouilly-Fumé Domaine des Cassiers

proefnotitie:

Zeer mooie gouden tinten. Een minerale en rijpe fruittint met een lichte pepersmaak. De smaak is rond en vol met een zeer frisse afdronk.

Sancerre

Slechts gescheiden van het Sancerre gebied door de rivier Loire ligt dit gebied dat wereldberoemd is om haar witte wijn van de lokale druif Blanc Fumé. Dit is de lokale naam voor de Sauvignon Blanc. Hier komt dus de naam Fumé vandaan. Alleen witte wijnen! Domaine Fouassier behoort tot de beste producenten en produceert de wijn Domaine des Cassiers.

De Fouassier-familie is een van de oudste wijnbouwersfamilies van Sancerre. Op het moment van de phylloxera maakte Jules Fouassier deel uit van de 500 wijnbouwers van het dorp Sancerre (tegenwoordig zijn er ongeveer tien). Na de phylloxera-crisis herplantte Jules Fouassier de Clos Paradis in 1902. Hij zorgde voor opschudding in de wijngaard, aangezien hij dit perceel op 1,20 vierkante meter plantte met het traliewerk dat we vandaag kennen (1 staak van acacia om de 5 voet en drie draden).

Na de Eerste Wereldoorlog stuurde Jules zijn zoon, Gustave op een stage, om meer te weten te komen over de handel van kuiper en wijnbouwer en betaalde hij zijn training 800 frank.

 In 1923 nam Gustave met enkele collega’s deel aan een boerderijwedstrijd in Parijs. Niemand kende de wijn van Sancerre, maar deze kleine en niet-herkende wijn die in de gebouwen van zijn huidige naam stond, boeide veel mensen

In de jaren 30 begon Gustave’son, Raymond genaamd, al op 13-jarige leeftijd in de wijngaard te werken sinds zijn vader aan een ernstige ziekte leed

In 1959 ging Raymond door met de mechanisering verkocht van zijn laatste Percheron-paard.

In 1966 begon Pierre Fouassier, Raymond’s oudste, aan het einde van zijn studies aan de wijnbouwschool van Baume in de landbouw. Hij raakte betrokken bij een nieuw werk: de handelsactiviteit van de landbouw ontwikkelen en de kelder onderhouden met zijn vader. Hij had al 10 hectare in bezit.

De jaren 70 markeerden een nieuwe groei vanuit een mechanisch en economisch oogpunt. Al in 1971 kwam Jean-Michel, de jongste, aan het werk in de wijngaard nadat hij zijn studie aan de wijnbouwschool van Baume had afgerond. Hij had de leiding over de wijngaard en de kelder.

De nieuwe eeuw begon met de komst van de tiende generatie met Benoit in 2000 (zoon van Jean-Michel) en Paul in 2001 (zoon van Pierre) die een nieuwe manier van werken en een nieuwe cultuur van de wijngaard introduceerde.

Tegenwoordig strekt het landgoed zich uit over bijna 56 hectare, waarvan 80% afkomstig is van het nobele en zeer oude druivenras Sauvignon, en voor de rest van de meest delicate en elegante rode druivensoorten, genaamd Pinot Noir. Zij voeren een traditionele teelt uit, die de meest voorouderlijke methoden combineert die door anderen worden doorgegeven vanuit de biologische of biodynamische cultuur en de modernste op het gebied van apparatuur.

Het sleutelwoord is het respect voor het terroir, ze doen hun best om de omgeving te respecteren die hun tool is en die het erfgoed vertegenwoordigt dat ze doorgeven aan de volgende generaties.

Het oudste deel van de kelders werd gebouwd in 1972, toen de oude kelders (uit de 16e eeuw) in het hart van Sancerre te klein werden om de uitbreiding van de familiewijngaard te realiseren.

Het werk in de kelder begint tijdens het oogstseizoen.

Wanneer ze worden geplukt en naar de accommodatie worden gebracht, worden de druiven getransporteerd naar wijnpersen voor witte druiven en in de wijntanks voor de rode wijnen.

Na ontvangst van de oogst voeren ze een sequentiële persing uit op de witte druiven in de modernste pneumatische persen. Deze koning van lange persing is zoet voor de oogst en laat ons de composieten en de nobele aroma’s uit de schil en het vlees van de druif halen. Wanneer de sappen zijn uitgedreven, worden ze door de zwaartekracht in roestvrijstalen tanks verzonden. Vervolgens verlagen ze de temperatuur van het sap zodat er een vaste materiaalinstelling plaatsvindt. Dit wordt de most settling genoemd.

Wanneer de nederzetting moet hebben plaatsgevonden, laten we de temperatuur van het sap stijgen. De alcoholische gisting begint met de gist, die van nature aanwezig is op de coating. Deze gisten worden ‘wilde gisten’ genoemd.

Dit is op dit moment dat ze kunnen assisteren bij de lange en langzame ‘geboorte van de wijn’, en zoals elke geboorte, moet het nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Domaine Fouassier

Productdetails
pr#0302
175 Items

Datasheet

Wijn Kleur
Witte Wijn
Druivenras Wit
sauvignon Blanc
Alcohol %
12,5 %
Land
Frankrijk

Specifieke referenties

ean13
3289810006311
Commentaar (0)
Kwaliteit
Geen klantenbeoordelingen op het moment.
16 andere producten in dezelfde categorie:

Referentie: bu#0680

Merk: Domaine Lieubeau

Lieubeau Muscadet

(0)
Gebied Frankrijk, LoireDruif MuscadetJaar 2019Fles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Domaine LieubeauAllergenen SulfietEten pasta, terraswijn, mosselenbloemige en fruitige aroma's. De smaak is fris.Lieubeau Muscadet  is een wijn gemaakt van de Muscadet druif. Deze druiven zijn afkomstig uit wijngaarden in de Loire, boven de...
Prijs € 10,37
Meer
Laatste items in voorraad

Referentie: pr#0107

Merk: Domaine Fouassier

Domaine Fouassier Clos Paradis Sancerre (Biologisch)

(0)
Gebied Frankrijk, LoireDruif Sauvignon BlancFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar Domaine FouassierEten asperges, wit vis, geitenkaas, schaal en schelpdierenAllergenen SulfietDomaine Fouassier is vandaag een van de 10 wijnproducenten met een woongebied in het dorp Sancerre zelf en de enige producent die biologisch-dynamisch is...
Prijs € 30,85
Meer
Op Voorraad

Referentie: pr#1332

Merk: Les Parcelles

Les Parcelles Touraine Sauvignon

(0)
Gebied Frankrijk, LoireDruif Sauvignon BlancFles 0,75 LAlc perc 15 %Bottelaar Les ParcellesAllergenen Sulfieteten Vis, Schaal en Schelpdieren, Sauvignon Blanc uit de beste wijngaarden in Touraine. Het gematigde klimaat en de kalkrijke kleibodem zorgen voor complexiteit, met uitbundige aroma's van rijp wit fruit en citrus. Met een...
Prijs € 11,37
Meer
Op voorraad

Referentie: bu#0677

Merk: Domaine Denizot

Domaine Denizot Sancerre

(0)
Gebied Frankrijk, LoireDruif Sauvignon BlancJaar 2018Fles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar Domaine DenizotEten Vis, Schaal en schelpdieren, Salades, zalm, tonijnAllergenen Sulfiet
Prijs € 15,97
Meer
Laatste items in voorraad

Referentie: pr#0220

Merk: Domaine Chainier

Les Calcaires Sauvignon Blanc

(0)
Gebied Frankrijk, LoireDruif Sauvignon BlancFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar Les CalcairesAllergenen Sulfietclass Vin du Franceeten Vis, Asperges, Gevogelte, Geitenkaas, SaladesDroge, frisse en jeugdige smaak met hints van gedroogde kruisbessen en citrus, Koel gediend zoals het is of voor lichtere salades, geitenkaas en...
Prijs € 9,55
Meer
Op voorraad
Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Referentie: pr#0107

Merk: Domaine Fouassier

Domaine Fouassier Clos Paradis Sancerre (Biologisch)

(0)
Gebied Frankrijk, LoireDruif Sauvignon BlancFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar Domaine FouassierEten asperges, wit vis, geitenkaas, schaal en schelpdierenAllergenen SulfietDomaine Fouassier is vandaag een van de 10 wijnproducenten met een woongebied in het dorp Sancerre zelf en de enige producent die biologisch-dynamisch is...
Prijs € 30,85
Meer
Op Voorraad