- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
- Frankrijk
- Italie
- Spanje
- Nieuwe Wereld
- Mousserend
- Oude en Exclusieve wijnen
- wijn Per Kist
- Houten Kistjes Cadeau verpakking
- Duitsland
- Kelder restanten
- Oostenrijk
- Portugal
- Biologische Wijnen
- Dessert wijnen
Geen leverancier
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Amicale (Amicone) Cantine di Ora
Referentie: bu#1435
Merk: Brunilde di Menzione
Brunilde di Menzione Primitivo di Manduria DOC
Referentie: pr#0289
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau L'Hospitalet La Clape Coteaux du Languedoc Reserve Rouge (Biologisch)
Referentie: pr#0233
Merk: Bosman Adama
Bosman Family Vineyards Adama rood
Domaine Fouassier Pouilly-Fumé Domaine des Cassiers
Gebied | Frankrijk, Loire |
Druif | Sauvignon Blanc |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Domaine Fouassier |
Allergenen | Sulfiet |
Eten | schaal en schelpdieren, apperitief, salades |
Domaine Fouassier Pouilly-Fumé Domaine des Cassiers
proefnotitie:
Zeer mooie gouden tinten. Een minerale en rijpe fruittint met een lichte pepersmaak. De smaak is rond en vol met een zeer frisse afdronk.
Sancerre
Slechts gescheiden van het Sancerre gebied door de rivier Loire ligt dit gebied dat wereldberoemd is om haar witte wijn van de lokale druif Blanc Fumé. Dit is de lokale naam voor de Sauvignon Blanc. Hier komt dus de naam Fumé vandaan. Alleen witte wijnen! Domaine Fouassier behoort tot de beste producenten en produceert de wijn Domaine des Cassiers.
De Fouassier-familie is een van de oudste wijnbouwersfamilies van Sancerre. Op het moment van de phylloxera maakte Jules Fouassier deel uit van de 500 wijnbouwers van het dorp Sancerre (tegenwoordig zijn er ongeveer tien). Na de phylloxera-crisis herplantte Jules Fouassier de Clos Paradis in 1902. Hij zorgde voor opschudding in de wijngaard, aangezien hij dit perceel op 1,20 vierkante meter plantte met het traliewerk dat we vandaag kennen (1 staak van acacia om de 5 voet en drie draden).
Na de Eerste Wereldoorlog stuurde Jules zijn zoon, Gustave op een stage, om meer te weten te komen over de handel van kuiper en wijnbouwer en betaalde hij zijn training 800 frank.
In 1923 nam Gustave met enkele collega’s deel aan een boerderijwedstrijd in Parijs. Niemand kende de wijn van Sancerre, maar deze kleine en niet-herkende wijn die in de gebouwen van zijn huidige naam stond, boeide veel mensen
In de jaren 30 begon Gustave’son, Raymond genaamd, al op 13-jarige leeftijd in de wijngaard te werken sinds zijn vader aan een ernstige ziekte leed
In 1959 ging Raymond door met de mechanisering verkocht van zijn laatste Percheron-paard.
In 1966 begon Pierre Fouassier, Raymond’s oudste, aan het einde van zijn studies aan de wijnbouwschool van Baume in de landbouw. Hij raakte betrokken bij een nieuw werk: de handelsactiviteit van de landbouw ontwikkelen en de kelder onderhouden met zijn vader. Hij had al 10 hectare in bezit.
De jaren 70 markeerden een nieuwe groei vanuit een mechanisch en economisch oogpunt. Al in 1971 kwam Jean-Michel, de jongste, aan het werk in de wijngaard nadat hij zijn studie aan de wijnbouwschool van Baume had afgerond. Hij had de leiding over de wijngaard en de kelder.
De nieuwe eeuw begon met de komst van de tiende generatie met Benoit in 2000 (zoon van Jean-Michel) en Paul in 2001 (zoon van Pierre) die een nieuwe manier van werken en een nieuwe cultuur van de wijngaard introduceerde.
Tegenwoordig strekt het landgoed zich uit over bijna 56 hectare, waarvan 80% afkomstig is van het nobele en zeer oude druivenras Sauvignon, en voor de rest van de meest delicate en elegante rode druivensoorten, genaamd Pinot Noir. Zij voeren een traditionele teelt uit, die de meest voorouderlijke methoden combineert die door anderen worden doorgegeven vanuit de biologische of biodynamische cultuur en de modernste op het gebied van apparatuur.
Het sleutelwoord is het respect voor het terroir, ze doen hun best om de omgeving te respecteren die hun tool is en die het erfgoed vertegenwoordigt dat ze doorgeven aan de volgende generaties.
Het oudste deel van de kelders werd gebouwd in 1972, toen de oude kelders (uit de 16e eeuw) in het hart van Sancerre te klein werden om de uitbreiding van de familiewijngaard te realiseren.
Het werk in de kelder begint tijdens het oogstseizoen.
Wanneer ze worden geplukt en naar de accommodatie worden gebracht, worden de druiven getransporteerd naar wijnpersen voor witte druiven en in de wijntanks voor de rode wijnen.
Na ontvangst van de oogst voeren ze een sequentiële persing uit op de witte druiven in de modernste pneumatische persen. Deze koning van lange persing is zoet voor de oogst en laat ons de composieten en de nobele aroma’s uit de schil en het vlees van de druif halen. Wanneer de sappen zijn uitgedreven, worden ze door de zwaartekracht in roestvrijstalen tanks verzonden. Vervolgens verlagen ze de temperatuur van het sap zodat er een vaste materiaalinstelling plaatsvindt. Dit wordt de most settling genoemd.
Wanneer de nederzetting moet hebben plaatsgevonden, laten we de temperatuur van het sap stijgen. De alcoholische gisting begint met de gist, die van nature aanwezig is op de coating. Deze gisten worden ‘wilde gisten’ genoemd.
Dit is op dit moment dat ze kunnen assisteren bij de lange en langzame ‘geboorte van de wijn’, en zoals elke geboorte, moet het nauwlettend in de gaten worden gehouden.
Referentie: pr#0107
Merk: Domaine Fouassier
Domaine Fouassier Clos Paradis Sancerre (Biologisch)
Referentie: pr#0151
Merk: Jourdain Francois
Jourdain Touraine Sauvignon Blanc
Referentie: bu#1743
Merk: Loire Properties
Les Anges Sauvignon IGP Loire
Referentie: vl#1647
Merk: Roc de l'Abbaye
Roc de l Abbaye Sancerre Terroir Silex
Referentie: pr#1332
Merk: Les Parcelles
Les Parcelles Touraine Sauvignon
Referentie: pr#0138
Merk: Domaine de Coquin
Domaine de Coquin Menetou Salon blanc
Referentie: vl#1606
Domaine d'Orfeuilles Vouvray sec BIO
Referentie: pr#0220
Merk: Domaine Chainier
Les Calcaires Sauvignon Blanc
Referentie: pr#1603
Merk: Roc de l'Abbaye
Roc de l'Abbaye Sauvignon Blanc
Referentie: bu#1568
Merk: Domaine Chainier
Domaine Roc de Chateauvieux AOC Touraine sauvignon blanc
Referentie: vl#0596
Merk: Bigonneau
Gerard Bigonneau Reuilly
Referentie: bu#0677
Merk: Domaine Denizot
Domaine Denizot Sancerre
Referentie: pr#0137
Merk: Domaine Girault
Michel Girault Pouilly Fumé
Referentie: pr#0597
Merk: Domaine de la Briaudiere
Domaine de la Briaudiere Muscadet sur lie vielles vignes
Referentie: pr#0080
Merk: Domaine Girault
Michel Girault Sancerre
Referentie: pr#1572
Merk: Roc de l'Abbaye
Roc de l'Abbaye Sancerre
Referentie: pr#0107
Merk: Domaine Fouassier