- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
- Frankrijk
- Italie
- Spanje
- Nieuwe Wereld
- Mousserend
- Oude en Exclusieve wijnen
- wijn Per Kist
- Houten Kistjes Cadeau verpakking
- Duitsland
- Kelder restanten
- Oostenrijk
- Portugal
- Biologische Wijnen
- Dessert wijnen
Geen leverancier
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Amicale (Amicone) Cantine di Ora
Referentie: pr#0289
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau L'Hospitalet La Clape Coteaux du Languedoc Reserve Rouge (Biologisch)
Referentie: pr#1160
Merk: Kono Wines
Kono Sauvignon Blanc
Referentie: pr#0233
Merk: Bosman Adama
Bosman Family Vineyards Adama rood
Gerard Bertrand L'indomptable de Cigalus Rouge (Biologisch)
Gebied | Frankrijk, Languedoc |
Druif | Merlot,Cabernet,Sauvignon,syrah, Grenache |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Gerard Bertrand |
Eten | wild, rund, Lam, zachte kazen. |
Allergenen | Sulfiet |
Jaar | |
De eerste smaak in de mond is schoon, vol en weelderig ondersteund door zachte, zachte tannines
Een diepe granaatrode kleur met een mahonie rand
De intense neus biedt een opmerkelijke aromatische complexiteit met tonen van jammy zwart fruit, kruiden, zoethout, adelaarsvaren en truffels
Gerard Bertrand
In Cigalus in het zuiden van Frankrijk heeft Gérard Bertrand gekozen voor biodynamische methoden, een systeem van levende wijnbouw dat de expressie van het terroir en de unieke kenmerken van de druivenrassen op de beste percelen van het landgoed verbetert.
De wijngaard profiteert van het semi-droge mediterrane klimaat met zijn milde, natte winters en hete, zonnige zomers, waardoor alle druivenrassen vroeg kunnen rijpen. De droogte van het klimaat met zijn lage regenval wordt gecompenseerd door diepe bodems van sedimenten afgezet door de Aussou, de stroom grenzend aan het landgoed, die zorgt voor een langere opslag van de winterregens, maar waarvan de vruchtbaarheid wordt beperkt door de aanwezigheid in de onderzeeër -grond van een ietwat krijtachtige zandsteen uit het Campaniaanse stadium, een secundair tijdperk vóór de opkomst van de Pyreneeën.
De wijngaard wordt beheerd volgens het biodynamische systeem waarbij de energie van de bodem centraal staat in het proces. Al het werk in de wijngaard - ploegen en snoeien - en in de kelders wordt aangedreven door een kalender op basis van twee hemellichamen: de maan en de zon. De wijnstokken zijn dus in evenwicht met de grond en zijn daarom in staat om onze terroir in de resulterende wijnen volledig tot uitdrukking te brengen.
De druiven worden met de hand geplukt zodra ze perfect rijp zijn, zoals beoordeeld door dagelijkse proeverijen in alle percelen voorafgaand aan de start van de oogst. Alle druivensoorten zijn gevinifieerd met traditionele maceratie, behalve een deel van de Syrah- en Carignan-variëteiten die profiteren van CO2-maceratie.
De wijnen van de verschillende druivensoorten en percelen worden zo lang mogelijk gescheiden gehouden voordat ze worden overgebracht in nieuwe vaten van 225 liter na voltooiing van de alcoholische gisting en vóór de malolactische gisting, en worden vervolgens gerekt en gemengd. Onze kuipen zijn zorgvuldig geselecteerd om de keuze van de oorsprong van de draagstokken en het type roosteren aan elke vintage aan te passen. De wijnen worden minstens 1 jaar bewaard voordat ze in de handel worden gebracht.
Gerard Bertrand
Gerard Bertrand was een rugbyspeler en ging het ouderlijke wijnhuis in de Midi binnen na het voltooien van zijn carrière. Het zuiden van Frankrijk, de Midi, is voor Gerard Bertrand de 'Nieuwe Wereld' van Europa
Hier vindt hij alle natuurlijke omstandigheden voor grote wijnen: druivensoorten, terroir en klimaat. Wat hij met zich meebrengt, is zijn talent en zijn oneindige passie voor wijn.
Winemaker is geen beroep voor Bertrand, gekozen in een opwelling. Omdat zelfs zijn wijnstokken altijd worden geplant voor de volgende generatie. Precies zoals zijn vader, Georges Bertrand, voor hem had gedaan. Duurzame wijnbouw en het behoud van het ecologische evenwicht zijn voor Gerard Bertrand de belangrijkste uitdagingen van onze tijd.
Het "Domaine de Villemajou" van de vader is vier wijnmakerijen geworden: In aanvulling op de familie-erfgoed in de Corbières, zijn dit "Cigalus" ook Corbieres, "Laville-Betrou" in Minervois-La-Liviniere en de "Château de l'Hospitalet" in Narbonne, omgeven staat Clape. Meer dan honderd verschillende wijnen firmieren nu onder de naam Gerard Bertrand, maar elke wijn is een persoonlijke belofte aan de klanten: gegarandeerde kwaliteit van harte.
Referentie: pr#0168
Merk: Castelmaure
Castelmaure Corbieres 'L'Extreme de Castelmaure
Referentie: pr#1319
Merk: Croix de vents
Croix de Vents Merlot
Referentie: bu#1626
Merk: Le Petit Noir
Le Petit Noir Merlot
Referentie: pr#0297
Merk: Domaine Saint Cels
Domaine Saint Cels Saint Chinian
Referentie: pr#1165
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Prima Nature Merlot
Referentie: pr#1713
Merk: LGI Wijnen
One Story Double Oaked Red
Referentie: pr#0289
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau L'Hospitalet La Clape Coteaux du Languedoc Reserve Rouge (Biologisch)
Referentie: pr#29
Merk: Domaine Laroche
Josselin Cabernet Sauvignon
Referentie: bu#1627
Merk: Le Petit Noir
Le Petit Noir Syrah
Referentie: pr#0664
Merk: Domaine Laroche
Josselin Chardonnay
Referentie: pr#1251
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Coteaux de Narbonne Cabernet Sauvignon Syrah
Referentie: pr#1542
Merk: Mas Janeil
Mas Janeil Les Hauts de Janeil Syrah Grenache Bio
Referentie: bu#0672
Merk: Vignerons du Pic Saint Loup
Rouquet's Cabernet Sauvignon
Referentie: pr#0347
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau de la Grange Fitou Biologisch
Referentie: pr#1328
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Banyuls
Referentie: pr#0450
Merk: Les Cotilles
Les Cotilles Pinot Noir
Referentie: pr#0154
Merk: Gerard Bertrand
Gérard Bertrand Gris Blanc Rosé
Referentie: pr#0218
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Extra Blanc
Referentie: pr#0287
Merk: Gerard Bertrand