- In prijs verlaagd
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
- Frankrijk
- Italie
- Spanje
- Nieuwe Wereld
- Mousserend
- Oude en Exclusieve wijnen
- wijn Per Kist
- Houten Kistjes Cadeau verpakking
- Duitsland
- Kelder restanten
- Oostenrijk
- Portugal
- Biologische Wijnen
- Dessert wijnen
Geen leverancier
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Amicale (Amicone) Cantine di Ora
Referentie: pr#0289
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau L'Hospitalet La Clape Coteaux du Languedoc Reserve Rouge (Biologisch)
Referentie: pr#1160
Merk: Kono Wines
Kono Sauvignon Blanc
Referentie: pr#0233
Merk: Bosman Adama
Bosman Family Vineyards Adama rood
Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé
Gebied | Frankrijk, Bourgogne |
Druif | Pinot noir, Chardonnay, Gamay |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12 % |
Bottelaar | Louis Bouillot |
Allergenen | Sulfiet |
eten | terras, salades, visgerechten |
Blog Post | Louis Bouillot |
Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé
Proefnotitie:
De creatie van een Crémant de Bourgogne rosé vereist speciale knowhow. Om de kleur te verkrijgen, is het noodzakelijk om een korte en zeer nauwkeurige maceratie van de bessen uit te voeren, voordat de druiven, afzonderlijk worden geperst volgens de druivenrassen en de oorsprong, en vervolgens gefractioneerd.
Louis Bouillot
De eerste mousserende wijnen uit de Bourgogne werden aan het begin van de 19e eeuw gemaakt. Jean Bouillot, de vader van Louis, werd geboren in hetzelfde jaar als Manet en Gustave Eiffel , geboren in Dijon. De datum was 1832. Halverwege de eeuw bracht het industriële tijdperk de spoorweg met zich mee, die een bepalende factor zou worden in de ontwikkeling van het bedrijf. Louis werd geboren in 1865 , vijf jaar vóór het begin van de Derde Franse Republiek, een zeer vrije periode voor het ondernemerschap en de wijnhandel.
Jean Bouillot vestigde zich tegenover het treinstation van Nuits-Saint-Georges en ontwikkelde een handel in "mousserende Bourgognes, een specialiteit in fijne mousserende wijnen". De voorouder van de appellatie werd destijds vieille méthode champenoise ("de oude champagnemethode") genoemd. Precies op deze datum verscheen de phylloxera in de Côte d'Or. Het oprichten van een wijnhandelaar vereiste aanzienlijke strijdlust! Historische noot: Nuits-Beaune splitste zich in 1890 af en werd Nuits-Saint-Georges , waardoor het nog zichtbaarder werd in de wereld van de Bourgondische wijnen.
De Belle Epoque: een kerel op een fiets arriveerde in Parijs om zijn wijnen te bezorgen. Het was Lodewijk! Hij fietste helemaal vanuit Nuits-Saint-Georges! In 1904 markeerde een nieuwe specialisatie in "mousserende wijnproductie" aan de Beaune School of Viticulture de erkenning van deze wijnen. Maar toen veranderde de Eerste Wereldoorlog alles. Het kleine familiebedrijf bleef bestaan ondanks de dood van Jean in 1915. Zijn zoon Adrien, de oudste, en Louis namen de leiding over. Het zakelijk inzicht van Louis vormde een aanvulling op de technische kennis van zijn broer.
16 augustus 1916 markeerde de eerste verkopen in het buitenland. 1919 - Het Verdrag van Versailles markeerde het einde van de oorlog en de introductie van de wet op de oorsprongsbenamingen, met als doel onder meer beperkingen op te leggen aan Duitse mousserende wijnen. Dit was niet alleen in het voordeel van champagne, maar ook van mousserende wijnen uit de Bourgogne en elders. Bovendien werd het bij decreet verplicht om de term vin mousseux (“mousserende wijn”) te gebruiken voor alle andere mousserende wijnen dan champagne. Aan het einde van de oorlog schonk de hoofdstad de mousserende wijnen van Bourgondië in een land dat feestvierde.
Louis was 65 jaar oud toen zijn broer Adrien stierf. 1936 - Oprichting van de AOC's, de beroemde gecontroleerde appellations d'origine . Crémant zat er nog niet in. Pas in 1943 moest Bourgognemousseux (mousserende Bourgogne) gemaakt worden van AOC-wijnen. Na de oorlog liet Louis een welvarend bedrijf na aan zijn kinderen Henri en Anne-Marie.
Toen Louis overleed, volgde zijn zoon Henri hem op en bundelde de krachten met zijn zwager Joannès. In 1962 verwierven ze gebouwen voor het rijpen van wijnen op latten en een terrein in Corgoloin . Klanten werden thuis ontvangen. Het koken en lachen van Anne-Marie, de vrouw van Joannès, bekend als La Ninette , waren beroemd! 1964: De term mousseux werd vervangen door Bourgogne Méthode Champenoise .
4 juli 1975 blijft een historische datum voor de familie Bouillot: de “ Crémant de Bourgogne ” Appellation d'Origine Contrôlée werd erkend! Dit was een grote overwinning voor de Bourgondische wijnindustrie, waarvan de mousserende wijnen zich nu konden voegen in de gelederen van haar beroemde crus . François, Henri'son, had nog net de tijd om het nieuws te waarderen voordat hij het jaar daarop voortijdig stierf. Na zijn dood ging het bedrijf achteruit.
Een andere familie uit Nuits-Saint-Georges, de Boissets, brachten een nieuwe glans in Louis Bouillot. Toevallig werkte Jean-François, een van de achterkleinzonen van Louis, er al meer dan tien jaar! Eerste export naar de VS in 2000. In 2008 werden de eerste stappen gezet op weg naar een wijngaard gewijd aan de productie van sprankelende Bourgogne (Crémant de Bourgogne). 2013 , bouw van een nieuwe wijnmakerij om de groei te ondersteunen van een merk dat nu op vijf continenten aanwezig is. Voortdurende innovatie heeft bijgedragen aan een uitzonderlijke collectie, zelfs voor Bourgondische begrippen, die erkenning en talrijke medailles heeft opgeleverd.
Er zijn nauwe partnerschappen met wijnboeren tot stand gebracht en tegelijkertijd is de aanplant van wijnstokken versneld, met name op het klassieke En Bollery- perceel in de Côte de Nuits tegenover Clos Vougeot; en het aandeel biologische wijnstokken is blijven groeien. De internationale distributie van het merk wordt geconsolideerd. Zweden wordt een leidende markt en de reputatie van het merk is ook op sociale media gegroeid. Aan de innovatieve kant zijn een halve fles en twee zwavelvrije wijnen geïntroduceerd. In 2021 werd La Verrière in Nuits-Saint-Georges geopend, een art nouveau-vitrine met glazen dak waar het publiek wijnen kan proeven en kopen. 2022 : de wijngaard beslaat nu 170 hectare met verschillende percelen van het noorden tot het zuiden van de Bourgogne.
Referentie: pr#0084
Merk: Piper Heidsieck
Piper Heidsieck Brut
Referentie: pr#1428
Merk: Maison Antech
Antech M 3.0
Referentie: pr#0309
Merk: Moet & Chandon
Moet & Chandon Ice imperial Rosé
Referentie: pr#1186
Merk: Nino Franco
Nino Franco Rustico Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut
Referentie: bu#1303
Merk: Cavatina
Cavatina Prosecco Spumante DOC Extra Dry - Gold bottle
Referentie: bu#1302
Merk: il colle
Il Colle Prosecco Spumante Brut DOC
Referentie: pr#0065
Merk: Louis bouillot
Louis Bouillot Cremant de Bourgogne Brut
Referentie: bu#1414
Merk: Chassenay d’Arce
Champagne De Montpervier Brut
Referentie: pr#0912
Merk: Pronol
Pronol Prosecco Spumante
Referentie: pr#0100
Merk: Bouvet Ladubay
Bouvet Saphir saumur Brut vintage
Referentie: pr#0101
Merk: Bouvet Ladubay
Bouvet Saphir saumur Demi Sec
Referentie: pr#0077
Merk: vallformosa
vallformosa Semi Sec
Referentie: pr#1343
Merk: Maison Antech
Antech M brut Nature
Referentie: pr#1544
Merk: Ferghettina
Ferghettina Franciacorta Brut
Referentie: pr#0423
Merk: Canard Duchene
Canard Duchene Champagne Brut Cuvee Leonie
Referentie: vl#1610
Merk: Chateau de Bligny
Chateau de Bligny Blanc de Blancs Brut
Referentie: pr#0065
Merk: Louis bouillot