- In prijs verlaagd
- Nieuw
- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
- Frankrijk
- Italie
- Spanje
- Nieuwe Wereld
- Mousserend
- Oude en Exclusieve wijnen
- wijn Per Kist
- Houten Kistjes Cadeau verpakking
- Duitsland
- Kelder restanten
- Oostenrijk
- Portugal
- Biologische Wijnen
- Dessert wijnen
Geen leverancier
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Amicale (Amicone) Cantine di Ora
Referentie: pr#0289
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau L'Hospitalet La Clape Coteaux du Languedoc Reserve Rouge (Biologisch)
Referentie: pr#1160
Merk: Kono Wines
Kono Sauvignon Blanc
Referentie: pr#0233
Merk: Bosman Adama
Bosman Family Vineyards Adama rood
Dr von Basserman Jordan Blanc de Noir
Gebied | Duitsland, Pfalz |
Druif | Pinot Noit, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12 % |
Bottelaar | Bassermann Jordan |
Allergenen | Sulfiet |
eten | pasta met zeevruchten, snoekbaars, lichte stoofschotels en salade met gegrilde kip |
Dr von Basserman Jordan Blanc de Noir
Proefnotitie:
De Blanc de Noir wordt bij Bassermann-Jordan gemaakt uit een blend van druivensoorten. Pinot Noir, Merlot en Cabernet leveren de druiven voor deze wijn. De druiven worden, afhankelijk van de variëteit, afzonderlijk geplukt en geperst, waarna de most met elkaar wordt ‘vermengd’. De verschillende voordelen en aroma's van de individuele variëteiten vullen elkaar aan om een unieke cuvée te creëren. In de neus rode bessen en fijne citrustonen. Een frisse wijn in de mond met een delicate zuurgraad en een goede dronk. Heerlijke terraswijn voor de warmere maanden.
Blanc de Noir
Blanc de Noir is een uit het Frans afkomstige term en een benaming voor witte wijn gemaakt van blauwe druiven. Om Blanc de Noir wijnen te maken worden direct na het persen de schilletjes verwijderd, zodat er geen (natuurlijke) kleurstoffen in de most terecht kunnen komen.
Bassermann Jordan
Het wijnhuis dr. von Bassermann-Jordan is niet alleen de wijn van één persoon. De samenwerking van vele individuen en het plezier van het verder ontwikkelen van onze visie is wat succes mogelijk maakt. Wij creëren plezierige momenten en geweldige wijnen voor iedereen. Bij ons ligt de focus op de druif om uitzonderlijke wijnen van topkwaliteit te creëren. En daarvoor hebben we vooral één ding nodig: druiven uit de beste wijngaarden van de Pfalz en veel tijd. Hierdoor ontstaan uitzonderlijke wijnen die nog lang in herinnering zullen blijven.
De traditionele wijnmakerij Dr. Von Bassermann-Jordan werd in 1718 opgericht door Pierre Jordan en voortgezet en opgericht als kwaliteitswijnmakerij door Andreas Jordan. Kwaliteitswijnbouw betekent wachten op het juiste moment tijdens de oogst totdat edele rotting optreedt, de druiven in de kelder verwerken en de voorkeur geven aan edele druivensoorten. Innovatief en nieuwsgierig bouwen wij voort op deze basispijlers, proberen nieuwe dingen uit en ontwikkelen onszelf voortdurend verder. Over proberen gesproken… Met onze wijnen uit de speciaallijn slaat ons dynamische team een brug tussen klassiek en modern. Of traditie en innovatie
DE GESCHIEDENIS VAN DE WIJNMAKERIJ STAATSRAADSLID DR. VON BASSERMANN-JORDAN IS HET VERHAAL VAN EEN FAMILIEDYNASTIE DIE HEEFT BIJGEDRAGEN AAN DE OPRICHTING VAN KWALITEITSWIJNBEREIDING EN DAAR AL MEER DAN 300 JAAR EEN AANZIENLIJKE INVLOED OP HEEFT GEHAD
Pierre Jordan (1693-1781), afkomstig uit een familie van wijnmakers in de regio Savoie in Frankrijk, legde de basis voor de huidige wijnmakerij door de eerste wijnstokken te kopen. De vindingrijke zakenman wist op slimme wijze zijn bezit te vergroten door te trouwen met twee rijke weduwen met aanzienlijke wijngaarden in wat nu de Palts is. Hij trouwde zijn zonen ook met dochters uit rijke families die enkele van de meest uitstekende wijngaarden in Forst, Deidesheim en Ruppertsberg in de familie brachten.
De eerstgeboren zoon Johann Peter Jordan (1753-1795) vestigde zich in Deidesheim met Apollonia Reichhardt, die uit Forst kwam. In 1783 bouwden ze de Jordan-wijnmakerij tegenover het Ketschauer Hof. De Bühlsche Kellerei volgde in 1789. De Franse Revolutionaire Oorlogen maakten abrupt een einde aan het geluk van het gezin en leidden zelfs tot de vlucht van het gezin. Johann Peter en Apollonia Jordan stierven veel te vroeg aan tyfus, die door de legers werd verspreid.
Andreas Jordan (1775-1848), toen nog maar twintig jaar oud, nam de ernstig beschadigde wijnmakerij van zijn overleden ouders over en werd geconfronteerd met afnemende bezittingen. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Mainz leerde hij over kwaliteitswijnbouw in de nabijgelegen Rheingau en implementeerde hij zijn visie in zijn eigen wijnmakerij. Hij begon wijngaarden van één druivensoort te cultiveren, wijngaarden afzonderlijk te oogsten en te ontwikkelen en ze onder zijn eigen naam te bottelen, in plaats van de wijnbouw op vaten die voorheen gebruikelijk was in de Palts. Door zijn steeds grotere rijkdom aan ervaring en voortdurend experimenteren met nieuwe methoden, begon hij een revolutie teweeg te brengen in de wijnbouw. Hij wordt beschouwd als de eerste wijnmaker in de regio Palts, die toen deel uitmaakte van Frankrijk, die de productie van kwaliteitswijn op gang bracht
Jordan profiteerde van de vrije grondmarkt van het Franse staatsbeleid en begon de wijnmakerij uit te breiden. Een van de belangrijkste aankopen was een aanzienlijk deel van het bezit van graaf Lehrbach. Andreas Jordan was de eerste die kwaliteitswijnprijzen behaalde voor de wijnen van zijn thuisland, waardoor hij een van de hoogst belaste en best verdienende burgers van het kanton Dürkheim was. In 1806 trouwde hij, naar het voorbeeld van zijn vaders, met de zeer rijke Josefine Stengel en regelde ook voor zijn dochters uitstekende matches, uiteraard met bekende families uit de wijnindustrie. Na het einde van de Franse bezetting verwierven Jordan en zijn broer in 1816 het Ketschauer Hof. Deze voormalige aristocratische residentie in het hart van Deidesheim werd tot 2006 beschouwd als het centrum van de wijnmakerij. Mevrouw Margrit von Bassermann-Jordan woonde tot 2002 in het prachtige pand, waar nu een hotel is gevestigd.
Referentie: pr#1117
Merk: Nik Weis st Urbanshof
Nik Weis Riesling Trocken
Referentie: bu#1471
Merk: Propstei Ebernach
Propstei Ebernach Riesling Feinherb
Referentie: pr#636
Merk: Nik Weis st Urbanshof
Nik Weis Urban Riesling Mosel
Referentie: pr#1520
Merk: Dr Pauly
Dr Pauly Fritz Fisk Riesling Trocken
Referentie: vl#1607
Merk: Bassermann Jordan
Bassermann Jordan weisser burgunder
Referentie: pr#1521
Merk: Bassermann Jordan
Bassermann Jordan Riesling Trocken BIO
Referentie: pr#1401
Merk: Schloss Vollrads
Schloss Vollrads Riesling Trocken
Referentie: pr#1116
Merk: Hofmann
Hofmann Grauer Burgunder Trocken
Referentie: pr#1516
Merk: Lergenmuller
Lergenmuller Weisser Burgunder
Referentie: pr#1473
Merk: Rudolf May
Rudolf May Silvaner
Referentie: pr#1116
Merk: Hofmann