You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Roc de l'Abbaye

Roc de l'Abbaye

Het Domaine Roc de l'Abbaye ligt aan de voet van het perceel 'Clos du Roc' in Saint-Satur.

 

Het dorp Saint-Satur ligt aan de oevers van de rivier de Loire (oostkant van de appellatie Sancerre) en aan de voet van de Colline de Sancerre. Saint-Satur, de toegangspoort tot de appellatie Sancerre en de Bourgogne aan de andere kant van de rivier, geniet een bevoorrechte geografische ligging binnen de appellatie. Gelegen aan de hoofdweg, in het hart van het dorp, loopt u vlak voor het landgoed wanneer u de appellatie van oost naar west oversteekt.

roc de L abbaye

 

846

Saint Satur is een christelijke martelaar die in 203 in Carthago stierf. De aartsbisschop van Bourges, Raoul de Turenne, bracht de relikwieën van Saint Satur over naar de Saint Pierre-kerk in het dorp Gordon. Het dorp zal voortaan de naam Saint-Satur dragen.

 

1034

Gravin Mathilde, heer van het dorp, stichtte de abdij van Saint-Satur, om de reguliere kanunniken van de Augustijnen te huisvesten

 

1450

Het is het einde van de Honderdjarige Oorlog. 30 jaar na verwoesting door de Engelsen sticht de abdij van Saint-Satur Domaine du Clos du Roc, 4 hectare vuursteen (Silex) terroir wijngaard, volledig op het zuiden gericht, dat wordt beschouwd als de bakermat van de appellatie Sancerre. Zeven jaar eerder richtten Nicolas Rollin en Guigone de Salins de Hospices de Beaune op in Bourgondië. In 1463 kwam François Villon, de beroemde Franse middeleeuwse dichter, naar de abdij van Saint-Satur en dronk wijn van de Clos du Roc-wijnstokken.

 

1722

In het wijngehucht Boisgibault, in Tracy-sur-Loire in de appellatie Pouilly-Fumé, was een wijnmaker en plattelandswachter, André Mollet, al bezig met het oogsten van Blanc Fumé (voormalige naam van Sauvignon Blanc) en Chasselas.

 

1900

Aan het einde van de 19e eeuw verwoestte Phylloxera de meeste Franse wijngaarden. Een wijnmaker en spoorwegmedewerker, Alexandre Mollet, herplantte het familielandgoed in Tracy-sur-Loire en werd burgemeester van het dorp (1908-1920).

 

1946

Bij zijn terugkeer uit Duitsland, waar hij gevangen werd gehouden, richtte Paul Mollet, de grootvader van Florian, samen met andere wijnboeren van de appellatie Pouilly-Fumé, de Cave Coopérative de Pouilly-sur-Loire op. Hij bleef directeur tot 1970, terwijl hij het familielandgoed bleef runnen. Paul Mollet was van 1971 tot 1977 burgemeester van Tracy-sur-Loire.

 

1954

Pierre Maudry, de grootvader van Florian, herplantte de vier hectare Clos du Roc in het dorp Saint-Satur.

 

1973

Paul's zoon, Jean-Paul Mollet, trouwde met Rose-Marie Maudry (dochter van Pierre Maudry). Ze brachten hun 2 familiedomeinen samen onder de naam Domaine du Clos du Roc.

 

2000

Florian, de zoon van Jean-Paul, begon het landgoed van de familie te beheren en zette het harde werk van zijn vader voort. Florian, gecrediteerd voor zijn talent op het gebied van wijnmaken, bouwde een moderne kelder naast het Clos du Roc-perceel en breidde met succes het familielandgoed uit tot 17 ha. Dankzij zijn expertise in Frankrijk en in het buitenland (Australië, Zuid-Afrika...) gecombineerd met zijn diepgaande kennis van het vuurstenen (Silex) terroir, zijn zijn wijnen de referentie geworden voor levensgenieters op zoek naar frisheid, gebeitelde mineraliteit en verfijnde aroma's.

 

2020

Tot op de dag van vandaag staat Saint-Satur bekend om zijn oude abdij en zijn vuurstenen terroir op de heuvels langs de rivier de Loire. Domaine Roc de l'Abbaye, beheerd door de familie Mollet, blijft het iconische perceel 'Clos du Roc' cultiveren, evenals enkele mooiste voorbeelden van vuursteen (Silex) terroirs uit de regio.

Roc de l abbaye

Actieve filters

Volg ons op Facebook