- Er zijn geen items meer in uw wagen
- Verzending
- Totaal € 0,00
- Frankrijk
- Italie
- Spanje
- Nieuwe Wereld
- Mousserend
- Oude en Exclusieve wijnen
- wijn Per Kist
- Houten Kistjes Cadeau verpakking
- Duitsland
- Kelder restanten
- Oostenrijk
- Portugal
- Biologische Wijnen
- Dessert wijnen
Geen leverancier
Referentie: bu#0058
Merk: Cantine di Ora
Amicale (Amicone) Cantine di Ora
Referentie: pr#0289
Merk: Gerard Bertrand
Gerard Bertrand Chateau L'Hospitalet La Clape Coteaux du Languedoc Reserve Rouge (Biologisch)
Referentie: pr#0233
Merk: Bosman Adama
Bosman Family Vineyards Adama rood
Referentie: bu#1435
Merk: Brunilde di Menzione
Brunilde di Menzione Primitivo di Manduria DOC
Lijst van producten op merk Pierre Amadieu
Pierre Amadieu Gigondas
1929
Oprichting van het huis Pierre Amadieu
Al generaties lang is de familie Amadieu verbonden met de appellatie Gigondas. Onze grootvader, Pierre Amadieu, eigenaar van 7 hectare aan de voet van het dorp, waar wijnstokken en olijfbomen al meer dan een eeuw naast elkaar groeiden, besloot in 1929 zijn Gigondas te bottelen. Hij was een van de eersten die de naam van de appellatie op zijn flessen schreef, en voor zijn vintage Clos de la Paillouse behaalde hij in 1932 een gouden medaille op het Concours Agricole de Paris.
Pierre zal, bijgestaan door zijn vrouw, het familiebezit ontwikkelen en een belangrijke speler in de appellatie worden. Om zijn activiteit optimaal te kunnen uitoefenen, bouwde onze grootvader in 1945 een wijnkelder en een ondergrondse kelder voor het rijpen van wijnen. Het werd op twee kelderniveaus gegraven, waardoor een constante temperatuur en vochtigheid werd gegarandeerd.
1950
Verwerving van de eigendommen Romane en Machotte
Onze grootvader was op veel gebieden een pionier: hij selecteerde wijnen en kocht vervolgens in de jaren vijftig twee historisch verbonden eigendommen: Romane en La Machotte. Door de jaren heen, generaties en plantcampagnes werden de 7 hectaren 137, waardoor Maison Pierre Amadieu de grootste privéwijngaard in Gigondas werd. Deze 137 hectare wijngaarden worden omgeven door 200 hectare kreupelhout en bossen, die een natuurlijke bescherming bieden aan de wijngaard.
Vervolgens kocht hij in 1955 op een kaarsenveiling een voormalige spoortunnel nabij Pierrelongue, in de Drôme, om daar zijn wijnen te laten rijpen. Deze bevoorrechte ruimte, 160 meter lang, ontving 159 vaten van 30 hectoliter, waardoor een uitzonderlijke rijping mogelijk was. Maar logistieke beperkingen brachten ons ertoe deze locatie in 2000 te sluiten.
Tegelijkertijd werd de kelder van de Machotte-boerderij uitgerust met eiken vaten – die nog steeds worden gebruikt – en ontvangt tot 2000 hectoliter wijn in hout. De wijnen profiteren van natuurlijke airconditioning, waar oude keramische vaten uit de 13e eeuw nog steeds zichtbaar zijn.
Pierre Amadieu, onze grootvader, was niet alleen wijnmaker en bouwer, maar ook een voorloper in veel dingen. Vóór al het huidige gepraat over het milieu liet hij buiten het seizoen een grote kudde schapen in de wijngaarden grazen – tot wel 1200 stuks! -, waardoor zowel natuurlijke bemesting als gecontroleerde grasbedekking wordt toegepast, om een natuurlijke en gezonde wijngaard te verkrijgen.
Hij hield zich ook bezig met het structurerende aspect van het wijnbouwlandschap, waarbij hij talrijke olijfbomen en cipressen uit Firenze plantte, die tegenwoordig een genot zijn voor wandelaars.
1965 & 1975
Het landgoed is opgebouwd rond Jean-Pierre en Claude
Als fervent liefhebber en verdediger van dit terroir speelde onze grootvader een beslissende rol in de geschiedenis van de appellatie. Overal werkte hij om de naam Gigondas bekend te maken en zijn wijnen werden snel gewaardeerd, en gingen zelfs zo ver dat ze jarenlang op de wijnkaart van Frankrijk (de onsterfelijke voering) of op Air Afrique verschenen.
Na het afronden van zijn studie bedrijfskunde kwam zijn zoon Jean-Pierre Amadieu in 1965 bij hem en bouwde een solide commercieel netwerk op, waarbij de export en verkoop aan restauranthouders en wijnhandelaren alle belang hechtten.
In 1975, een paar jaar na de wijding van de wijnen van de Gigondas-appellatie tot cru, kwam zijn tweede zoon Claude er wonen en werkte hij in de wijngaard. Hij erft dit respect voor het milieu en streeft ernaar de wijnstokken zo natuurlijk mogelijk te beheren. Hij produceerde de eerste Gigondas-draf en richtte ook zijn eigen kwekerijen op om precies het type plant te verkrijgen dat hij wilde. Met zijn vrouw Muriel ontwikkelden ze de verkoop aan particulieren; en tot grote vreugde van de wijnliefhebbers lanceren ze de cuvée Domaine Grand Romane, een vrolijke mix van oude Syrah-, Grenache- en Mourvèdre-wijnstokken.
Vandaag
neemt de 3e generatie het roer over
In 1989 nam Pierre jr. (zoon van Jean-Pierre) de fakkel van de familie over, na een studie landbouwingenieur in Parijs, gevolgd door een viti-oeno-specialisatie in Montpellier. Hij deelt met Jean-Marie de delicate taak van het maken van wijnen. Pierre's wens is om finesse, lengte en “Bourgondische” frisheid in onze wijnen te zoeken. Dankzij een zorgvuldige selectie van de percelen zette hij een nieuwe wijnproductie-eenheid op die het vandaag mogelijk maakt om 3 Gigondas-cuvées te produceren – Domaine Grand Romane, Romane-Machotte en Le Pas de L'Aigle – die elk hun eigen manier van dit uitzonderlijke terroir tot uitdrukking brengen. Deze alliantie van druivensoorten en het mediterrane klimaat met de frisheid en finesse van de hoogte levert genereuze, elegante en goed uitgebalanceerde wijnen op die lang in de mond blijven.
Gepassioneerd door wijn, sloten de kinderen van Claude zich uiteraard aan bij het landgoed:
Henri-Claude leidt de verkoopafdeling. Na hogere studies in de handel richtte hij met succes zijn bedrijf voor signagediensten op, dat hij zes jaar lang leidde. In 2010 begon hij zijn terugkeer naar de wijnwereld en ging naar het buitenland om deel te nemen aan het Chappellet-familieavontuur in Napa Valley (VS). Hij voerde daar de wijnbereiding uit en wijdde zich vervolgens een jaar lang aan het wijntoerisme, de detailhandel en ten slotte aan het distributienetwerk.
Jean-Marie kwam in 2015 bij het landgoed. Als agronoom en oenoloog van opleiding ondersteunt hij Pierre in de kelder voor het beheer van de vinificatie en het blenden. Na een paar maanden bij onze collega-wijnboeren Delas in de noordelijke Rhônevallei en Chappellet in Napa Valley te hebben doorgebracht, werd de wens gevoeld om deel te nemen aan het familieavontuur!
Sinds 2018 is Marie teruggekeerd naar Gigondas. Ze studeerde af aan de landbouwingenieursschool Purpan in Toulouse en werkte een tijdje bij Crédit Agricole in het hart van de Champagne. Zij zorgt voor particuliere klanten en de kelder.
2019
90 jaar geschiedenis voor onze familie van gepassioneerde wijnboeren
Wij blijven onze kennis en onze infrastructuur voortdurend verbeteren. Begin 2019 hebben wij onze nieuwe rijpingkelder ingehuldigd. Het is gebouwd in natuursteen en biedt plaats aan 75 stuks van 225 liter en 21 tonnen van 30 en 50 hectoliter.
In 2014 hebben we onze kelder ook uitgebreid met de bouw van een gebouw gewijd aan etikettering en ordervoorbereiding.
In juli 2019 hebben wij Domaine les Hautes Cances in Cairanne overgenomen. Deze jonge appellatie ligt ons bijzonder na aan het hart; sinds 2014 zijn we daar verbonden met de wijnoogst Les Hautes Rives. De wijngaard beslaat 18,6 ha, verdeeld in Cru Cairanne (12,5 ha), Côtes du Rhône Villages (4,9 ha) en IGP (1,2 ha).
Referentie: pr#0115
Merk: Pierre Amadieu
Pierre Amadieu Cairanne Les Hautes Rives Rouge
Referentie: pr#0275
Merk: Pierre Amadieu
Pierre Amadieu Vinsobres les Piallats
Referentie: pr#0276
Merk: Pierre Amadieu
Pierre Amadieu Vacqueras La Grangeliere
Referentie: pr#1356
Merk: Pierre Amadieu