You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk EL Esteco Don David

Wijnen uit Argentinie

El Esteco

In Cafayate, het hart van de Valleien van Calchaquíes , omgeven door een prachtig natuurlijk landschap, gevormd door de zon, bergen en wijngaarden, ligt El Esteco.

El Esteco

Een wijnmakerij die een duidelijk respect heeft voor de Salta-traditie, een fusie tussen de erfenis van oude beschavingen, de Spaanse invloed en de Creoolse geest. Het iconische gebouw, omringd door oude wijngaarden, in Spaans-koloniale stijl met galerijen en interne patio's, geeft de elegantie van de typische koloniale architectuur van het noorden van het land weer. Het honderdjarige gebouw staat in contrast met de meest actuele wijnproductietechnologieën die zich in de wijnmakerij bevinden; zoals betonnen vaten en roestvrijstalen tanks, die door de altijd poëtische Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gaan, waardoor we wijnen van verschillende stijlen, smaken en aroma's krijgen.

Calchaquí Valleys (Valles Calchaquíes), Salta, Argentina

Wijngaarden in de Calchaquíes Vallei op grote hoogte

Bodega El Esteco is gelegen in de Calchaquíes-valleien, een prachtig natuurlijk landschap dat wordt gekenmerkt door de zon, bergen en wijngaarden. De Valleien bestaan uit Cafayate en Chañar Punco. Een afgelegen en verborgen plek midden in de vallei van Calchaquíes.

Een uniek landschap anders dan wat bekend is. In dit onherbergzame gebied, 1.700 meter boven zeeniveau, met extreme omstandigheden waar hoogte en thermische amplitude worden gecombineerd, worden druiven van uitstekende kwaliteit verkregen voor de productie van wijnen met een groot karakter en een unieke persoonlijkheid.

Het klinkt riskant om hier uitstekende wijnen te maken. Iets dat alleen kan worden bereikt door degenen die geloven dat er iets is dat verder gaat dan wat ze al weten.

 

 

Cafayaat vallei

Gelegen in Salta en gelegen op meer dan 1.700 meter boven de zeespiegel, is het een van de emblemen van de Calchaquíes-valleien. Zijn schoonheid ligt in zijn landschappen met merkwaardige roodachtige geologische formaties. De steenachtige bodems vormen een natuurlijke uitdaging waarbij elk stuk grond speciaal moet worden bestudeerd en vervolgens elke aanplant van wijnstokken met de hand moet worden uitgevoerd.

Arme alluviale bodems, zonnige ochtenden en milde middagen in de zomermaanden die lange rijpingsperioden en een duidelijke thermische amplitude mogelijk maken, maken Cafayate tot een uitzonderlijk terroir. De wijngaarden worden dag na dag bewerkt en creëren verhalen die worden weerspiegeld in de oogsten, merken die de kwaliteit van de druiven beïnvloeden en waaruit zorgvuldige en perfecte wijnen worden geboren.

 

Chanar Punco

80 km ten zuiden van Cafayate ligt nog een gebied met grote wijngaarden: Chañar Punco, gelegen in de provincie Catamarca, op een verborgen, bijna ondoordringbare en afgelegen plek, 2.000 meter boven zeeniveau. Daar valt de heterogeniteit van de bodem op, kalk- en steenachtig, rijk aan slib en zand. In dit terroir worden wijnen geboren met een hoge concentratie aan smaken en een geweldige structuur, die de kenmerken van deze regio getrouw tot uitdrukking brengen. Unieke kenmerken van dit gebied creëren wijnen die anders zijn.

El Esteco

Actieve filters

Referentie: pr#0904

Merk: EL Esteco Don David

El Esteco Altimus

(0)
Gebied Argentinie, Calchaqui ValleyDruif 61% malbec,25% Cabernet Sauvignon, 14% Cabernet FrancFles 0,75 LAlc perc 15 %Bottelaar El EstecoEten vleesgerechten, stoofpot, roodvlees, KazenBewaren kan tot 20 jaarAllergenen Sulfiet
Prijs € 27,99
Meer
Op Voorraad

Volg ons op Facebook