You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Chateau Poujeaux

Chateau Poujeaux

Chateau Poujeaux

Chateau Poujeaux duikt voor het eerst op in 1806, maar Terre de Poujeaux, gelegen in Moulis-en-Médoc, bestond al sinds de Middeleeuwen. In die tijd behoorde het toe aan Latour Saint Mambert, nu Chateau Latour, 1er Grand Cru Classé, Pauillac. In de 19e eeuw produceerde het landgoed zijn eerste wijnen en werd het echt onafhankelijk.

Voorheen opgedeeld in drie entiteiten, was het pas aan het einde van de 20e eeuw en dankzij de familie Theil dat de structuur en omvang van Poujeaux werden hersteld. Het landgoed kreeg zijn historische vorm terug in 1956, verenigd met 100 hectare waarvan 70 hectare met wijnstokken. In 2008 werd het landgoed overgenomen door de familie Cuvelier, die al eigenaar was van de beroemde Clos Fourtet, 1er Grand Cru Classé, Saint-Émilion.

Chateau Poujeaux ligt op de magnifieke grindhellingen van Grand-Poujeaux, een aaneengesloten stuk land ten noordoosten van Moulis. Cabernet Sauvignon (50%) en Merlot (40%), de meest bekende druivensoorten van de Médoc, worden aangeplant naast Petit Verdot (5%) en Cabernet Franc (5%). De grondsoorten en druivensoorten zijn perfect op elkaar afgestemd, wat rijke, elegante wijnen oplevert.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

De rondheid en charme van Merlot wordt gecompenseerd door de spanning en energie van Cabernet Sauvignon. Ondanks dat Petit Verdot maar een klein deel van de blend uitmaakt, brengt het een krachtige structuur en een rijk aromatisch gehemelte. Ten slotte biedt Cabernet Franc extra complexiteit. Strengheid en waakzaamheid zijn de hoekstenen in een constante zoektocht naar de optimale expressie van dit kostbare terroir.

Gewonnen door de kwaliteit van de wijnen en de erkenning van het potentieel van het terroir, heeft de familie Cuvelier een uitgesproken modern tintje aan Poujeaux toegevoegd, waardoor het bekendheid heeft gekregen om het tot een van de meest geliefde wijnen van Bordeaux te maken.

 

Vandaag beheren Matthieu Cuvelier en Christophe Labenne samen Château Poujeaux met enthousiasme en een vastberadenheid om de familie- en teamgeest van Château Poujeaux te bestendigen en over te dragen. De teams van de wijngaard en de wijnmakerij volgen het technisch advies van Stéphane Derenoncourt, gedreven door passie en ervaring

Chateau Poujeaux

Sorry for the inconvenience.

Search again what you are looking for

Volg ons op Facebook