You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Referentie: pr#1160

Merk: Kono Wines

Kono Sauvignon Blanc

(0)
Gebied Nieuw Zeeland, MarlboroughDruif Sauvignon BlancFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar KonoEten vis, Schaal en schelpdieren, geitenkaas, SaladesAllergenen Sulfiet
Prijs € 11,97
Meer
Op Voorraad
Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Chateau Le croix de Gay

Chateau Le croix de Gay

Een familie in Pomerol sinds 1477

De wijngaard van Chateau Le croix de Gay wordt momenteel ontwikkeld door de familie Raynaud-Lebreton, afstammelingen van een lijn van Pomerolais-wijnboeren die teruggaat tot 1772, maar sinds minstens 1477 in de gemeente gevestigd zijn.

De voorouders van de familie Raynaud-Lebreton, Mathelin en Michel Barraud ontving op deze datum feitelijk van de orde van de Hospitaalridders van Saint-Jean-de-Jérusalem, voor exploitatie, grond in het centrum van het Pomerol-plateau.

Dit huurhuis van de barrauderie kwam overeen met de gronden van het huidige Pétrus, châteaux l'Evangile, la Conseillante, Gazin, Petit Village

en Vieux Chateau Certan 2

De oprichting van het merk Chateau Le croix de Gay in de 19e en 20e eeuw

Tijdens de 19e en 20e eeuw werd uitbuiting overgedragen door vrouwen.

Van generatie op generatie hebben hun echtgenoten de expertise en kennis van de Pomerol-terroirs op het gebied van familiewijnbouw doorgegeven, een garantie voor de consistentie en kwaliteit van de wijnen van het landgoed.

 Chateau La Croix de Gay

Zo opgevolgd:

Barthélemy Larroucaud (burgemeester van Pomerol van 1871 tot 1874 en vervolgens van 1876 tot 1883),

Jean Angle (oprichter van de wijnvereniging Pomerol, keldermeester van Chateau Gazin (M Quenedey), Rouget (M Cabanes), Certan (Demoiselles de May) en van abt Antoine Faure, pastoor van Pomerol van 1861 tot 1905,

Jean Marie Barraud (burgemeester van Pomerol van 1912 tot 1919, eerste adjunct-secretaris en stichtend lid van de wijnvereniging Pomerol).

Jean Angle ontwikkelde het landgoed in het bijzonder, legde aan het einde van de 19e eeuw het merk Château La Croix de Gay op en stemde er alleen mee in zijn wijn te verkopen tegen prijzen die gelijk waren aan de door Médoc 1855 geclassificeerde wijnen.

Een familie van wijnbouwers sinds 1772

Terwijl de 18e eeuw de komst van kwaliteitswijngaarden in Libourne markeerde, beschrijven de parochieregisters van Pomerol in 1772 de wijnbouwactiviteiten van Jean Brugnet, voorvader van de zesde graad van de huidige eigenaren van Château La Croix de Gay.

Dit maakt de familie Raynaud-Lebreton waarschijnlijk een van de oudste die de uitzonderlijke wijnbouwkwaliteiten van het Pomerol-terroir rechtstreeks benadrukt.

De erkenning van kwaliteit in de tweede helft van de 20e eeuw Noel

Raynaud (1923-1997) en Geneviève Ardurat-Raynaud (1925-2009)

De bevestiging van de kwaliteit van de wijnen van Château La Croix de Gay na de Tweede Wereldoorlog heeft veel te danken aan Noel Raynaud. Perfectionist; het beste willen voor zijn wijn; slagen “verrassend genoeg, dankzij een geperfectioneerde vinificatie, in gemiddelde wijnjaren” 4 ; Deze harde werker won in de jaren zeventig talloze gouden en zilveren medailles tijdens de Algemene Landbouwwedstrijd van Parijs.

In 1982 werd Chateau Le croix de Gay toegelaten tot de prestigieuze instelling van de Union des Grands Crus de Bordeaux, een grote beloning voor Noel RAYNAUD die zijn eigendom altijd als een icoon van Pomerol beschouwde en bepaalde van de meest voor de hand liggende niet zou hebben ontkend. opmerkingen over zijn wijn:

Echter, in 1997, na 51 oogsten (1947-1997) en een leven gewijd aan zijn eigendom en de appellatie Pomerol (actief lid van de vakbond en stichtend lid van de Broederschap van Hospitaalridders van Pomerol (1968)), sloot Noël Raynaud zich definitief aan bij deze land waar hij zoveel van hield.

Zijn vrouw Geneviève Raynaud, geboren Ardurat, vertrouwde hun dochter Chantal Lebreton vervolgens de verantwoordelijkheid toe voor het runnen van Château La Croix de Gay. Voor de oogsten van 2009 en 2010 werd ze bij deze taak vergezeld door haar broer Alain Raynaud.

De 21e eeuw

Na de dood van hun moeder Geneviève Raynaud in 2009 sloegen Alain Raynaud en Chantal Raynaud-Lebreton verschillende wegen in. Alain verkocht zijn belang in het pand; Chantal, gesteund door haar man en kinderen, koos ervoor om het gezinswerk voort te zetten.

Geheroriënteerd op het historische hart van de wijngaard, profiterend van geherstructureerde faciliteiten in ons gehucht Pignon, omringd door een team dat ons elk jaar vergezelt in de expressie van de terroirs en met ons het gebaar van de wijnboer voortzet, de intieme geschiedenis van onze familie, met dit Pomerol-terroir waar het zo van houdt, en zet dit voort.

Lees ook eens ons Blog

Chateau La Croix de Gay

Actieve filters

Volg ons op Facebook