You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Chateau Corbin

Chateau Corbin Wijnen

Gedurende de verschillende tijdperken in de geschiedenis van het landgoed heeft de plek nooit opgehouden te evolueren of stil te staan. Tegenwoordig beschikt het over een fantastisch erfgoed dat door de eeuwen heen is opgebouwd, terwijl de architectonische schoonheid vandaag de dag is versterkt door renovatiewerkzaamheden waarbij moderne kenmerken harmonieus samengaan met het historische.

 Chateau Corbin

Het kasteel heeft een neoklassieke stijl en grenst aan het oorspronkelijke deel van het pand. Het werd in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van de toenmalige eigenaren van het landgoed.

Fantastische overblijfselen uit het 16e-eeuwse deel zijn nog steeds te zien in Corbin: een toren met daarin een stenen wenteltrap, een aantrekkelijke duiventil, een betoverend gastenverblijf, maar ook boerderijgebouwen en zelfs een proeflokaal uit dezelfde periode.

 

De oorsprong van Corbin dateert echter uit de 15e eeuw. Volgens de legende behoorden deze landen ooit toe aan de Zwarte Prins, die aan het begin van de 100-jarige oorlog tegen de Fransen vocht.

 

Hoewel Château Corbin het hart vormde van een van de grootste heerlijkheden van Saint-Emilion, was het ook de zetel van dynamische, levendige architectuur die met de tijd meeging, een kenmerk dat ook de productie van de wijnen van het landgoed zou kunnen beschrijven.

Sinds 1924 is Château Corbin in handen van dezelfde familie. Het werd van generatie op generatie doorgegeven door vrouwelijke erfgenamen en is vandaag de dag eigendom van Anabelle Cruse, de vierde generatie, en haar echtgenoot Sébastien Bardinet.

 Chateau Corbin

Als kind bracht Anabelle al de oogsttijd door in Corbin. Later, als student, kwam ze elke week naar het landgoed en deelde ze met veel plezier dierbare momenten met haar grootmoeder, Marie-Josephe Blanchard Giraud. Het waren deze momenten die ze samen doorbrachten die Anabelle hielpen een liefde te ontwikkelen voor de plek, de wijngaarden, het landgoed - Corbin in zijn geheel.

 

Sinds die tijd heeft ze, dankzij hard werken en investeringen, Corbin zijn ziel, zijn kracht en zijn identiteit kunnen geven, terwijl ze tegelijkertijd het prestige van zijn terroir heeft vergroot, altijd met uitmuntendheid als haar uiteindelijke doel.

Anabelle Cruse Bardinet, opgeleid als œnoloog en beheert het landgoed sinds 1999, is sinds 2007 eigenaar van het landgoed. Gedurende al deze jaren heeft ze consequent gewerkt aan de verbetering en verbetering van het landgoed en de wijnen, het herbeplanten van percelen, het herstructureren van de site en het creëren van een nieuwe per perceel beheerde btw-ruimte. De uitdagingen waren groot, maar Anabelle is ze met nauwkeurigheid en hartstochtelijke inzet aangegaan, waarbij ze een beroep deed op al haar kennis.

 chateau Corbin

De stijl en precisie van de wijnen van Corbin zijn op spectaculaire wijze vooruitgegaan, terwijl Anabelle compromisloos haar intuïtie en overtuigingen heeft gevolgd: het oogsten van de druiven bij optimale rijpheid om fijne, elegante wijnen te produceren die zowel kracht als delicatesse vertonen, terwijl de frisheid van de fruitsmaak en het aromatische karakter behouden blijven. puurheid. Elke beslissing die ze neemt is gericht op het bereiken van uitmuntendheid in haar wijnen, met behoud van het grootste respect voor het terroir.

Lees ook eens ons Blog

Chateau Corbin

Actieve filters

Volg ons op Facebook