You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Castell del Remei

Castell del Remei wijnen uit Spanje

Castell del Remei is een  eeuwenoude wijnmakerij  gelegen op een  historisch landgoed met de oorsprongsbenaming Costers del Segre , waar de eerste overblijfselen van wijnbereidingsactiviteiten dateren uit 1780.

Het is de  oudste wijnmakerij in Catalonië op het gebied van  de productie en etikettering van fijne rijpingswijnen, en ook de  eerste Catalaanse wijnmakerij gebouwd volgens het Bordeaux  -kasteelmodel  ,  omringd door wijngaarden.

Het wordt gevoed door  druiven van het landgoed en percelen met wijngaarden in de nabijgelegen bergen . Het wordt  beheerd door de eigenaar, de wijnboer Tomàs Cusiné , een bekende oenoloog, en wordt beschouwd als een van de beste wijnassembleurs van het land.

De kenmerken van Castell del Remei, als wijndomein, zijn net zo interessant als zijn lange geschiedenis en vormen, samen met de erfgoedwaarde van het complex, een ongeëvenaard  ensemble in de wijnbouwgebieden van Zuid-Europa .

De woning is gelegen in de gemeente Penelles, in de regio La Noguera, in Lleida, ongeveer 120 km van Barcelona.

Het landgoed, geschikt voor de wijnproductie, heeft een mediterraan-continentaal klimaat: grote thermische oscillaties, met  zeer koude winters en hete zomers ; weinig regenval en gemiddelde luchtvochtigheid. In deze regio overheersen de westen- en noordwestenwinden, die in het voorjaar nog sterker worden. De kostbaarste daarvan is  de marinade, die de druiven op warme zomermiddagen komt verfrissen . Een andere klimatologische bijzonderheid van het gebied is de aanhoudende  mist in de winter .

De bodem van het landgoed bestaat voornamelijk uit klei-kalksteen. De percelen met wijngaarden bevinden zich op de bodem van de binnenzee die tijdens het Cenozoïcum een ​​groot deel van de Centrale Depressie besloeg en bevinden zich in vruchtbare gronden met een voornamelijk alluviale samenstelling. Het wijnhuis bezit ongeveer 100 hectare wijngaarden  . De teelt van de meeste wijnstokken (80%) vindt plaats in wijngaarden in de bergen dichtbij het kasteel, op een  hoogte (tussen 700 en 800 meter) , op bodems met een vrije textuur (leem- of leemachtig) met een overvloedige aanwezigheid van grind, waardoor een goede afwatering mogelijk is.

Wat de samenstelling van de druivensoort betreft, deze omvat  inheemse wijnstokken  (Grenache, Ull de Lebre, Carignan, Trepat, Malvasia en Macabeo), waaraan destijds die  van Franse oorsprong werden toegevoegd die Castell del Remei  in de 19e eeuw op het schiereiland introduceerde (cabernet sauvignon, syrah, chardonnay, sauvignon blanc).

De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is ruim 25 jaar en de wijnstokken zijn aangeplant in wijnstokken, volgens het dubbele cordonsysteem (Royat Doble), met een plantdichtheid tussen 4.000 en 5.000 planten/ha.

De  oorspronkelijke faciliteiten van de wijnmakerij  beslaan een totale oppervlakte van  5.500 m² en  zijn verdeeld over zes rijtjesgebouwen, gebouwd op steen, met een smeedijzeren structuur en muren tot 100 cm breed.

Momenteel herbergen de rijpingskamers ongeveer  1.000 vaten  (50% Frans en Amerikaans eiken), terwijl de wijnbereidingsruimte is uitgerust met thermisch gereguleerde roestvrijstalen tanks, pneumatische persen en andere ultramoderne technische hulpmiddelen waarmee  meer dan een miljoen flessen kunnen worden gerijpt. van de wijn die jaarlijks wordt geproduceerd .

Castell del Remei voert  ecologisch en duurzaam beheer uit van de gehele boerderij . Bovendien worden de behandelingen tot een minimum beperkt om de vegetatieve ontwikkeling van de soorten te bevorderen.

 

In deze zin moet worden opgemerkt dat Castell del Remei  onderzoek  op het gebied van wijnbouw en oenologie bevordert met een duidelijke toewijding aan ecologie en  innovatie .

Actieve filters

Volg ons op Facebook