You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Leveranciers

Geen leverancier

Alle beste verkochte producten

Lijst van producten op merk Antica Casa Visconti

Antica Casa Visconti

Antica Casa Visconti

De familie Visconti heeft ongeveer een eeuw geleden haar wortels in Garda gelegd en heeft altijd een diepe band met dit gebied gehad, zozeer zelfs dat het deze familie was die geloofde in het potentieel van de Turbiana-wijnstok, een inheemse druif die aanwezig is in het gebied ten zuiden van Gardameer, nog voordat Lugana een oorsprongsbenaming werd.

In feite bereidde de familie Visconti zich sinds de jaren vijftig, na tientallen jaren van activiteit, voor om zichzelf bekend te maken als de eerste ambassadeurs van wat in de loop van de tijd een van de meest opwindende denominaties van de Italiaanse oenologie zou worden. potentieel van Lugana, een naam die destijds vrijwel onbekend was.

De passie en vasthoudendheid van de familie Visconti maakten de verspreiding van deze wijnstok door het zuidelijke deel van Benaco, tussen Lombardije en Veneto, mogelijk totdat het de belangrijkste witte druif op ons grondgebied werd en die ertoe heeft bijgedragen dat Garda-wijnen nationaal en internationaal beroemd zijn geworden.

De productie van Lugana was geboren en is onlosmakelijk verbonden met die van de familie Visconti, zozeer zelfs dat deze naam tot op de dag van vandaag de oorsprong van Lugana oproept. In het bijzonder vormt Lugana Visconti een element van identificatie van de stad Desenzano del Garda en wordt met trots en genegenheid aangeboden door de meeste historische locaties in het stadscentrum.

 

Begin jaren 2000 besloot de familie Visconti, na tientallen jaren van activiteit in de wijnsector, hun ondernemersactiviteiten op andere projecten te richten. Hun nalatenschap wordt doorgegeven aan een andere historische familie die zich altijd heeft gewijd aan de wijnbouw, de familie Formentini. Het verlangen en de gevoeligheid om de historische herinnering en culturele waarde van een erkend en geconsolideerd merk levend te houden, werd onmiddellijk geboren. In 2012 werd er, toen de historische kelders hun voornemen bevestigden om hun activiteiten stop te zetten, een belangrijke overeenkomst bereikt tussen de twee families om continuïteit te geven aan het merk Visconti.

 

Twee parallelle paden, die van Visconti en Formentini, die gemeenschappelijke interesses en nieuwe synergieën vonden met ambitieuze en zeer prestigieuze projecten. Lugana Visconti wordt nog steeds geproduceerd met de wijngaarden waar ze al tientallen jaren worden geproduceerd.

De wijnen van het merk Visconti (afkomstig van wijngaarden op vlakke grond, waar de klei meer geconcentreerd en los is) behouden hun identiteit, gekoppeld aan het grondgebied en de kenmerken van de grond waaruit ze zijn geboren. In 2015, na 3 jaar onderzoek naar de geschiedenis van het merk Visconti, werd het huidige nieuwe imago gepresenteerd.

Een langzame en nauwgezette studie, gewijd aan het terugvinden van de ‘smaak’ van dit merk in zijn belangrijkste tijdelijke identiteit, die dateert nog voordat Lugana een oorsprongsbenaming werd: de jaren vijftig. Dit was in feite het tijdperk waarin de familie Visconti, na tientallen jaren van activiteit, zich aan het voorbereiden was om zichzelf bekend te maken als de eerste ambassadeurs van wat na verloop van tijd zou uitgroeien tot een van de meest opwindende DOC’s in de Italiaanse wijnbereiding, waarbij ze grote vooruitziendheid en vertrouwen aan de dag legden. de potentie van Lugana, een naam die destijds vrijwel onbekend was.

Antica Casa Visconti

blog

Actieve filters

Volg ons op Facebook